Project

General

Profile

Wazo 17.07 Won't Dial US Toll-free Numbers

Added by Ramsey French 4 months ago

I've had this problem for a while.

With Exten:

NXXNXXXXXX
1NXXNXXXXXX

A call to 1800xxxxxxx won't complete. It returns a fast busy signal.

The log:

[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[3222][C-00000005] netsock2.c: Using SIP RTP CoS mark 5
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] pbx.c: Executing [18005284800@default:1] Dial("SIP/w7z1vxxx-00000008", "SIP/18005284800@proxy.ideasip.com") in new stack
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] netsock2.c: Using SIP RTP CoS mark 5
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] app_dial.c: Called SIP/18005284800@proxy.ideasip.com
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] app_dial.c: SIP/proxy.ideasip.com-00000009 answered SIP/w7z1vxxx-00000008
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21135][C-00000005] bridge_channel.c: Channel SIP/proxy.ideasip.com-00000009 joined 'simple_bridge' basic-bridge <0485c0e6-bd10-43ce-b1ff-78c3acbfa74f>
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] bridge_channel.c: Channel SIP/w7z1vxxx-00000008 joined 'simple_bridge' basic-bridge <0485c0e6-bd10-43ce-b1ff-78c3acbfa74f>
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] bridge.c: Bridge 0485c0e6-bd10-43ce-b1ff-78c3acbfa74f: switching from simple_bridge technology to native_rtp
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] bridge_native_rtp.c: Locally RTP bridged 'SIP/w7z1vxxx-00000008' and 'SIP/proxy.ideasip.com-00000009' in stack
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] bridge_native_rtp.c: Locally RTP bridged 'SIP/w7z1vxxx-00000008' and 'SIP/proxy.ideasip.com-00000009' in stack
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21131][C-00000005] res_rtp_asterisk.c: 0x7fb5c0013610 -- Probation passed - setting RTP source address to 192.168.xx.xx:16400
[Jul 5 08:41:54] VERBOSE[21135][C-00000005] res_rtp_asterisk.c: 0x7fb5b4290240 -- Probation passed - setting RTP source address to 208.xx.xx.xx:12088
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] bridge_channel.c: Channel SIP/w7z1vxxx-00000008 left 'native_rtp' basic-bridge <0485c0e6-bd10-43ce-b1ff-78c3acbfa74f>
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21135][C-00000005] bridge_channel.c: Channel SIP/proxy.ideasip.com-00000009 left 'native_rtp' basic-bridge <0485c0e6-bd10-43ce-b1ff-78c3acbfa74f>
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] pbx.c: Spawn extension (default, 18005284800, 1) exited non-zero on 'SIP/w7z1vxxx-00000008'
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] app_stack.c: SIP/w7z1vxxx-00000008 Internal Gosub(hangup_handlers,userevent,1) start
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] pbx.c: Executing [userevent@hangup_handlers:1] NoOp("SIP/w7z1vxxx-00000008", "Sending Hangup userevent") in new stack
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] pbx.c: Executing [userevent@hangup_handlers:2] UserEvent("SIP/w7z1vxxx-00000008", "Hangup,XIVO_USERUUID: 44166c25-9652-4017-8800-26df6858a48c") in new stack
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] pbx.c: Executing [userevent@hangup_handlers:3] Return("SIP/w7z1vxxx-00000008", "") in new stack
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] app_stack.c: Spawn extension (default, 18005284800, 1) exited non-zero on 'SIP/w7z1vxxx-00000008'
[Jul 5 08:41:59] VERBOSE[21131][C-00000005] app_stack.c: SIP/w7z1vxxx-00000008 Internal Gosub(hangup_handlers,userevent,1) complete GOSUB_RETVAL=

Can anyone make a suggestion?

Thank you.


Replies (2)

RE: Wazo 17.07 Won't Dial US Toll-free Numbers - Added by Pascal Cadotte-Michaud 4 months ago

Hi,

from the ideasip FAQ

http://www.ideasip.com/support/faq.php

17. How can I call a US toll-free number?
There are two ways to call a toll-free number. The first way is simply to dial the toll free number directly. The second way is to dial * plus the toll free number to use a different toll-free provider. Because IdeaSIP does not charge for toll-free calls, we're at the mercy of sometimes congested networks. If you place a call and get a busy signal, you may need to hang up and try again. 

You could add a * in the "Extern prefix" column on your outgoing call.

RE: Wazo 17.07 Won't Dial US Toll-free Numbers - Added by Ramsey French 4 months ago

Thanks.

I started up an old installation of Xivo and it dials the toll-free number without a problem. Same entries in Extern.

I'll try upgrading the version of Wazo to a more recent version. But I had problems before and have been reluctant to do so.

    (1-2/2)