Why doesn't Wazo line with custom SIP URI ring when it's in a group? (bug?)

Added by Jon Freed about 2 months ago

Current setup: Vultr $5/mo Debian 8 64, Vitelity SIP trunks, Incredible PBX for Wazo, Cisco SPA303 phones, and Zoiper softphones on smart phones via SIP URIs for voip.ms sub accounts. Making it easier for people to say “Buckeye Country Realty is awesome! http://www.BuckeyeCountryRealty.com/” (Shameless plug, if you don't mind. :) )

(UPDATE: Workaround: Instead of a ring group, use Boss-Secretary call filter functionality, where the secretaries are the users with the SIP URIs.)

Why doesn't my Wazo line with a custom sip uri ring when it's part of a group?

It rings just fine when an incoming call redirects to its parent user.

It does not ring when an incoming call redirects to a group that includes its parent user. (Incidentally, the group includes regular users & lines, and they ring just fine.)

So, AFAIK, there's nothing wrong with the user or the line, and the problem is directly related to the group. Bug?

FYI, I set up the user and line according to the instructions in another post of mine at https://pbxinaflash.com/community/threads/incredible-pbx-for-wazo-with-softphone-on-mobile-phone-with-dynamic-ip-without-a-wide-open-firewall.21366/.

(X-posted to https://pbxinaflash.com/community/threads/why-doesnt-wazo-line-with-custom-sip-uri-ring-when-its-in-a-group.21371/)

UPDATE: Posted as a bug at https://projects.wazo.community/issues/6666


Replies (5)

RE: Why doesn't Wazo line with custom SIP URI ring when it's in a group? (bug?) - Added by Pascal Cadotte-Michaud about 2 months ago

Hi Jon,

sorry for the late answer. Without the Asterisk and SIP log its hard to give you an answer here.

One thing you can do is configure you custom line to call the number from an internal context instead of configuring the SIP uri

Example:

if calling 4185551234 and that number can be dialed from you internal users

set the interface of your custom line to `Local/4185551234@default`

change "default" to the name of your internal context

RE: Why doesn't Wazo line with custom SIP URI ring when it's in a group? (bug?) - Added by Jon Freed about 1 month ago

Thank you so much for the reply!

Please, could you tell me where I can find the "asterisk and SIP log" file or files? (Or point me to the documentation or an FAQ that would tell me?) I have looked in my file system. I have found a variety of log files. However, I do not know which specific files are the "asterisk and SIP log" file(s) that you have referenced. Please?

RE: Why doesn't Wazo line with custom SIP URI ring when it's in a group? (bug?) - Added by Pascal Cadotte-Michaud about 1 month ago

Hi,

sorry for the late answer.

You can get the asterisk and sip logs in real time from the asterisk cli "asterisk -r" once in asterisk you can enable sip debug with the command "sip set debug on"

RE: Why doesn't Wazo line with custom SIP URI ring when it's in a group? (bug?) - Added by Jon Freed about 1 month ago

The attached file contains log entries where the Wazo "Incoming call" had its destination and redirect set to a group. The group had just one user in it. That user was the user with a SIP URI.

I tried to mask and anonymize data in the log file.
The call comes in from "2125551000" and is to "2125551001".
45.63.XXX.XXX is where I have my instance of Wazo.
66.241.XXX.XXX is Vitelity.

The SIP URI that I have configured through the Wazo user interface is not in the log anywhere.

Is there some kind of config file or something somewhere where I can look at what Asterisk thinks is in the group? Or what else should I do to debug this?

Thank you for your help!!

RE: Why doesn't Wazo line with custom SIP URI ring when it's in a group? (bug?) - Added by Jon Freed 30 days ago

I found a workaround: Instead of a ring group, use Boss-Secretary call filter functionality. The secretaries are the users with the SIP URIs.

(1-5/5)